În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

– 04.12.2012, ora 12:06 – incendiu casă particulară
În localitatea Vadu Săpat, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar A. Dorina.
Au ars: acoperişul construit din lemn cu învelitoare carton pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp şi bunurile aferente din bucătărie şi hol.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 20.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 30.000 lei.
Cauza probabilă: efectul termic al curentului electric – aparate electrocasnice lăsate sub tensiune.

– 04.12.2012, ora 23:55 – incendiu anexă gospodărească
În localitatea Băicoi, strada Primăverii, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar T. Maria.
Au ars: anexa (debara) şi un congelator.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 250.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 500 lei.
Cauza probabilă: scurtcircuit electric – aparate electrocasnice defecte amplasate ori neizolate corespunzător .

– 05.12.2012, ora 00:03 – incendiu casă particulară
În comuna Bătrâni, sat Bătrâni, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar G. Georgeta.
Au ars: mobilierul dintr-o cameră, tâmplăria şi pereţii locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 80.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 7.000 lei.
Cauza probabilă: scurtcircuit electric – conductor electric defect sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

Echipajele SMURD au intervenit în 9 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.