Romania, reprezentata la conferinta Interpol

O delegatie a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) va participa, in aceasta saptamana, la Conferinta ministeriala cu tema “Provocarile cu care se confrunta politia in combaterea criminalitatii violente contemporane”, eveniment organizat cu ocazia celei de-a 81-a adunarii generale a Interpol.
La reuniune vor participa peste 150 de delegatii din intreaga lume, conduse de oficiali de rang inalt din domeniile justitiei, afacerilor interne si terorismului.
Participantii vor discuta pe marginea unor subiecte de maxima actualitate, legate de infractionalitatea contemporana precum traficul de fiinte umane, violenta urbana, crima organizata si terorismul.

Agricultura si energia – motoarele economiei nationale

Primul ministru Victor Ponta, a reafirmat, recent, importanta pe care Guvernul o acorda celor doua sectoare considerate a fi “ motoarele economiei romanesti” – agricultura si energia.
“Concluziile sunt mai degraba optimiste, in sensul ca domeniile agriculturii si energiei pot sa reprezinte adevarate motoare ale dezvoltarii Romaniei. Ma bucur sa vad ca tot mai multi romani traiesc din agricultura”. El a mai precizat ca agricultura reprezinta o sansa pentru Romania, subliniind,
totodata, si rolul ei ecologic. De asemenea, premierul s-a aratat optimist si in ceea ce priveste dezvoltarea economica a tarii noastre in domeniul energiei.

A fost aprobata strategia de combatere a coruptiei

Potrivit unui comuniat de presa al Ministerului Justitiei (MJ), in sedinta de Guvern a fost aprobat Memorandumul cu privire la stadiul implementarii Strategiei Nationale Anticoruptie (SNA). Astfel, potrivit HG 215/2012, implementarea SNA se realizeaza sub autoritatea si coordonarea ministrului Justitiei, cu raportare catre Guvern.
In comunicatul MJ se precizeaza ca Memorandumul constituie a doua informare pe tema implementarii SNA adresata Guvernului si reprezinta progresele si dificultatile inregistrate in procesul de punere in aplicare a masurilor prevazute de SNA, cuprinzand directiile si planul de masuri privitoare la accelerarea implementarii luptei anticoruptie in cadrul programului suplimentar al Mecanismului de Cooperare si Verificare din decembrie 2012″.