Judecatoria Ploiesti a admis, in urma cu doua zile, cererea depusa de catre juristii Primariei Ploiesti de suspendare a executarii silite pe care a solicitat-o firma care a construit Stadionul „Ilie Oana”. Deocamdata, reprezentantii municipalitatii pot rasufla usurati, avand in vedere solutia data de magistrati.

Prin decizia judecatorilor a fost suspendata executarea silita din dosarul nr.305/2012 al Biroului Executorului Judecatoresc (BEJ) Matei Sebastian „pana la solutionarea definitiva si irevocabila a contestatiei la executare ce formeaza obiectul prezentei cauze”, fiind astfel admisa contestatia la executare. De asemenea, magistratii de la Judecatoria Ploiesti au decis sa anuleze executarea silita din dosarul nr. 305/2012 al BEJ Matei Sebastian. In schimb, solutia data de instanta Judecatoriei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
La mijlocul lunii august, prin executor judecatoresc, s-a inregistrat la Primaria Ploiesti somatia de plata a sumei de 1.989.198,59 lei reprezentand “actualizare pret”, la care se adauga penalitati de intarziere calculate pana la data introducerii actiunii in instanta in valoare de 65.504 lei, plus penalitati de 0,1% pe zi de intarziere din debitul principal datorat. Alte sume – 36.795,37 de lei, drept cheltuieli de judecata si 39.009 lei, cheltuieli de executare – se adauga valorii initiale. Pentru a nu risca executarea silita, Primaria Ploiesti a solicitat suspendarea executarii, ceea ce judecatorii au acceptat, in prima instanta, prin solutia data miercuri, 31 octombrie.
Asocierea Alpine Bau-All Plan Construction a intentat trei procese municipalitatii ploiestene, in fiecare dintre dosare solicitandu-se sume exorbitante de la beneficiarul lucrarii de refacere a stadionului – Primaria Ploiesti. Astfel, contractul incheiat de echipa fostului edil atarna acum ca o piatra de moara pentru actuala administratie locala. “Fostii” si‑au luat talpasita, dar au lasat in urma lor – dupa cum v-am mai informat – datorii de milioane de lei, procese peste procese si contracte cu caracter discutabil.
V.STOICA