Ieri, consilierii judeteni au aprobat declansarea procedurilor de expropriere a terenurilor proprietate privata care constituie coridorul pentru lucrarile care vizeaza realizarea unui important pasaj rutier, in zona Garii de Vest din Ploiesti. Pentru ca, asa cum a afirmat presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, demararea exproprierilor este ultimul pas inainte de depunerea proiectului finantat din fonduri europene pe Polul de Crestere Ploiesti-Prahova, ieri a fost aprobat si amplasamentul lucrarii privitoare la proiectul „Accesibilitate si fluidizare trafic catre zona industriala Ploiesti Vest si platforma industriala Brazi”. Sumele individuale aferente despagubirilor estimate in baza raportului de evaluare a terenurilor, intocmit de un expert evaluator, sunt in cuantum de 1.532.587,97 de lei.
Banii vor fi virati de catre Consiliul Judetean Prahova in cel mult 30 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii, potrivit deciziei de ieri a alesilor judeteni, intr-un cont deschis pe numele expropriatorului la dispozitia proprietarilor de terenuri, in vederea efectuarii despagubirilor.
Potrivit anexei la hotararea luata ieri in cadrul sedintei Consiliului Judetean, urmeaza sa fie expropriate 57 de parcele de teren, cu suprafete cuprinse intre cinci metri patrati si maximum 628 de metri patrati.
Proiectul de realizare a pasajului de la Gara de Vest a fost initiat de catre Primaria Ploiesti, in colaborare cu Consiliul Judetean Prahova. Situatia actuala din zona in care se doreste construirea unui pod peste calea ferata este deosebit de dificila, din punctul de vedere al traficului rutier, care este restrictionat din cauza numarului foarte mare de trenuri care tranziteaza acea zona. Proiectul propus spre finantare cu fonduri europene de Primaria Ploiesti, in parteneriat cu Consiliul Judetean, are ca obiectiv imbunatatirea conditiilor de desfasurare a traficului auto spre Parcul Industrial Brazi, catre viitorul Parc municipal Ploiesti Vest si catre cartierul ploiestean „Mitica Apostol”.
Proiectul are in vedere realizarea unui pasaj suprateran peste calea ferata – aflata in vecinatatea Garii de Vest din Ploiesti – care sa deserveasca atat traficul rutier, cat si populatia a doua cartiere care sunt, in prezent, despartite de calea ferata.
Valoarea totala a proiectului de realizare a pasajului suprateran este de circa 91,6 milioane de lei inclusiv TVA.
V.STOICA