Federatia Romana de Atletism (FRA) celebreaza centenarul de activitate prin intermediul unei gale aniversare la care vor participa peste 400 de sportivi, personalitati si oficialitati ale federatiilor de atletism europene. Evenimentul va avea loc maine, la Centrul de Festivitati din cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman de la Izvorani.
Gala FRA reuneste inalti oficiali ai atletismului, precum:
• Sergey Bubka, campion olimpic si recordmen mondial, actualul vicepresedinte al Federatiei
Internationale de Atletism (IAAF) si presedintele Comitetului Olimpic din Ucraina;
• Hansjörg Wirz, presedintele Asociatiei Europene de Atletism (EAA);
• Dobromir Karamarinov, presedintele Asociatiei Balcanice a Federatiilor de Atletism (ABAF);
• Bruno Gozellini, presedintele World Mountain Running Association.
La Gala Aniversara sunt prezenti 30 de reprezentanti ai federatiilor atletice din Europa. Acestia au venit la Bucuresti cu o dubla ocazie, atat pentru eveniment, cat si pentru derularea sedintei de lucru a Consiliului Executiv al Asociatiei Europene de Atletism, desfasurata in perioada 2-4 noiembrie.
Organizarea sedintei in Romania este o premiera, iar alegerea tarii noastre pentru aceasta convocare s-a datorat eforturilor Gabrielei Szabo, vicepresedinte FRA si reprezentanta Romaniei in Consiliu. In cadrul Galei Aniversare, vor fi prezentate cele mai importante momente din istoria atletismului romanesc printr-o serie de scurtmetraje realizate din inregistrarile arhivelor Federatiei Romane de Atletism si ale Televiziunii Romane. “Un episod important al evenimentului va fi dedicat olimpicilor romani”, a declarat Sorin Matei, presedintele Federatiei Romane de Atletism. “Vor fi premiati 10 olimpici ai Romaniei care au adus, de-a lungul timpului, bucurie in inimile noastre prin medaliile castigate la competitiile de atletism”, a incheiat acesta. Momentul aniversar al federatiei este completat de Ziua Portilor Deschise. Evenimentul va avea loc in aceeasi zi, pe 2 noiembrie, ora 10:45, si va fi marcat de lansarea cartii “Istoria Atletismului Romanesc”, care cuprinde un inventar al tuturor performantelor obtinute de sportivii romani in perioada 1912 – 2012.