Misiune economica in China pentru oamenii de afaceri din judet

Camera de Comert si Industrie Prahova organizeaza, la solicitarea mai multor oameni de afaceri din judet, o misiune economica in RP Chineza (provinciile Shanghai si Guangdong), in perioada 22 – 30 noiembrie 2012. Costul de participare este de 2.780 de euro/persoana, reprezentand bilet de avion pe rutele Bucuresti – Shanghai – Guangdong – Bucuresti, taxe aeroport, transferuri interne, cazare in camere single la hotel de 4 stele, mic dejun, asigurare medicala si viza. La acesta se adauga 1000 de lei/firma plus TVA, reprezentand taxa de organizare a misiunii economice cuprinzand cheltuieli organizare logistica, translatie, asistenta intalniri de afaceri, materiale publicitare, cheltuieli de protocol.

Cheltuielile pentru protectia mediului – 3,2 la suta din PIB

Cheltuielile (care includ si investitii specifice) pentru protectia mediului au insumat, anul trecut, 18,6 miliarde de lei, reprezentand 3,2 la suta din Produsul Intern Brut, comparativ cu 3 la suta in anul 2010, conform datelor Institutului National de Statistica. Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli au fost inregistrate la capitolul managementul deseurilor (51,9 la suta din totalul cheltuielilor pentru protectia mediului), urmate de cheltuielile pentru protectia apei (23,5 la suta) si de cele pentru protectia solului si a apelor subterane, protectia resurselor naturale si conservarea biodiversitatii (11 la suta).

Innoirea parcului auto, pe agenda premierului Victor Ponta

Printr-o decizie a premierului Victor Ponta, urmeaza a fi constituit un Comitet Interministerial pentru elaborarea si implementarea unei strategii de innoire a parcului auto din Romania si incurajarea producatorilor de autoturisme. Decizia primului ministru a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 717, din 22 octombrie 2012. Noul comitet este un organism nepermanent, fara personalitate juridica, avand urmatoarea componenta: Mircea Gheorghe Draghici, consilier onorific al premierului – presedintele comitetului, iar ca membri: Liviu Voinea, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice si Corneliu Mugur Cozmanciuc, secretar de stat in Ministerul Mediului si Padurilor. In actul normativ mentionat se mai arata ca la sedintele Comitetului interministerial vor putea participa, in calitate de invitati, si reprezentanti ai Asociatiei producatorilor si importatorilor de automobile din Romania.