Fata de campionatul trecut, politica echipei de hochei Olimpia Ploiesti s-a schimbat total. In sezonul precent, formatia condusa de Gabriel Raducanu a participat in campionatul national al juniorilor, unde a avut o comportare mai mult decat onorabila, ajungand pana in faza finala a intrecerii. Incepand din aceasta vara, tehnicianul ploiestean si-a propus pregatirea si selectionarea mai multor copii cu varste cuprinse intre 6-8 ani, astfel incat pentru sezonul urmator, 2013-2014, sa participe in campionatul national la categoria de varsta „U-10”. „In momentul de fata, in pregatire avem un numar de circa 14 copii. Mai mult, in luna iunie a acestui an, clubul nostru a participat la un turneu de hochei pe role, intitulat “Crosa Magic”, care s-a desfasurat la Buzau, pe Patinoarul «Ice Magic». In urma meciurilor disputate, echipa noastra de “Sperante” a ocupat locul al II-lea, fiind un rezultat foarte bun”, ne-a declarat antrenorul Raducanu, care a mai adaugat si faptul ca pregatirea “Sperantelor” se desfasoara pe «uscat» pana la inceperea sezonului de iarna, prin activitati specifice (conditie fizica, joc pe role, jocuri complementare etc.). Alaturi de Raducanu, ceilalti instructori care ii initieaza pe cei mici in hochei sunt Adrian Bontas si Gabriel Teodorescu.
Pepiniera pentru alti

In urma rezultatelor obtinute in sezoanele trecute, mai multe cluburi cu traditie in hocheiul pe gheata si-au exprimat dorinta de a transfera mai multi jucatori care au facut performanta la HC Olimpia Ploiesti, antrenati si coordonati de Gabriel Raducanu. Astfel, de la echipa prahahoveana au plecat, la inceputul sezonului in curs, urmatorii sportivi: Cristian Zaharia (transferat in sezonul 2011-2012), Nicolae Oancea, Antonie Samoila, Claudiu Roman, Fabian Alexandru, Fabio Colobichio, Mircea David, Vlad Alexandrescu, Mares Grigore, Alexandru Masgras (toti, la categoria „U-16”), Stefan Tubac (categoria „U-14”) la CSA Steaua Rangers, iar Ana Voicu (categoria „U-14”) la CS Triumf Bucuresti, in timp ce Vlad Bontas a fost legitimat de clubul ICE Magic Buzau.
In total, 13 micuti hocheisti ploiesteni au decis sa-si continue cariera in alta parte, astfel ca tehnicianul Gabriel Raducanu trebuie sa o ia de la capat pentru a forma o alta echipa competitiva.
Cristi DAMIAN