Asociaţia Naţională a Surzilor din România – Filiala Teritorială Prahova, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, organizează, în perioada 26 – 28 octombrie 2012, la Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Prahova, cea de-a II-a ediţie a festivalului naţional „Cu mască, fără mască”, ce are ca temă marcarea „Anului Caragiale”.
Scopul organizării evenimentului constă în sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica specifică persoanelor cu deficienţe auditive şi dezvoltarea culturii în rândul acestor persoane.
Concursul din cadrul festivalului se va desfășura în data de 27 octombrie 2012, începând cu orele 14.30 și va consta în prezentarea unor momente artistice de pantomimă, imitarea unor personaje din piese de teatru sau film, precum și în prezentarea unor măști, creații proprii ale participanților.
Alături de concurenți, pe scenă vor urca şi vor susține momente artistice și alte persoane cu deficiențe de auz, dar și beneficiari din sistemul rezidențial de protecție al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova (copii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ,,Sf. Andrei” Ploiești, Centrului de Plasament Câmpina și Centrului de Plasament Filipeștii de Târg și adulți cu handicap din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlați).
De asemenea, cu această ocazie va fi prezentată şi o expoziţie cu obiecte artizanale confecționate de beneficiarii aflați în centrele rezidențiale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova.
La acest eveniment sunt invitaţi să participe 65 de membri ai filialelor Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, beneficiari ai instituţiilor de asistenţă socială din judeţul Prahova, reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova, precum şi reprezentanţi ai comunităţii locale.