Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluenţa traficului pe arterele rutiere importante din ţară. Există, însă, anumite aspecte de interes care trebuie reliefate.
Astfel, pe DN1, la kilometrul 148, în zona localităţii Timişul de Sus, judeţul Braşov, din cauza unor lucrări de întreţinere la un pasaj de cale ferată, traficul rutier se desfăşoară uşor îngreunat.
De asemenea, uşor îngreunat se circulă la această oră şi pe DN17A Sadova-Suceviţa (judeţul Suceava), între kilometrii 15+800 metri şi 16+300 metri, în zona unui pod afectat de precipitaţiile din primăvara acestui an.
Reamintim, totodată, că circulaţia rutieră este întreruptă pe DN66, la kilometrul 69+780 metri, la ieşirea din Târgu Jiu către Filiaşi. Motivul restricţiei este executarea unor lucrări la un pasaj feroviar.
În vederea evitării zonei, pot fi utilizate următoarele rute ocolitoare:
– pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone: Târgu Jiu – str. Victoria, DJ 663A – Văcarea, DJ 663 Văcarea – Tâlveşti, DC62 – Urecheşti, DN66 Drăguţeşti;
– pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone: Târgu Jiu – Calea Severinului, DN67 – Câlnic, DJ674C Şomaneşti, DN66 Vârţ.
Totodată, atenţionăm că şi astăzi, la lăsarea serii, ceaţa poate apărea din nou, situaţie în care, pentru prevenirea producerii unor accidente grave de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să respecte câteva reguli simple, precum:
• utilizarea luminilor de întâlnire şi ceaţă pe toate categoriile de drumuri;
• deplasarea cu viteză redusă;
• evitarea efectuării depăşirilor, care în asemenea condiţii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase;
• mărirea distanţei de siguranţă între vehicule.