Ca urmare a acțiunilor specifice de păstrare a ordinii și liniștii publice desfășurate în cursul zilei de marți, 16 octombrie, Poliția Locală Ploiești a aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.620 lei.

Astfel, conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenționale în valoare de 2100 lei, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public și apelarea la mila publică.

De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L. nr. 228/2006 referitoare la aprobarea Regulamentului de gospodărire a municipiului Ploieşti, au fost sancționate zece persoane care abandonau deșeurile menajere pe domeniul public, în alte locuri decât cele special amenajate, cu amenzi în valoare de 900 lei. Totodată, au fost sancționate și persoanele care comercializau produse fără autorizație, ce au fost surprinse pe străzile Vasile Milea și George Coșbuc, precum și cele care circulau cu atelaje hipo, fără a respecta traseele stabilite de municipalitate.

Polițiștii locali rutieri din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1120 lei, pentru nerespectarea de către conducătorii auto a semnificației indicatoarelor “oprire interzisă” și “accesul interzis”, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

La sfârșitul săptămânii trecute, Poliția Locală Ploiești prin consilierii Serviciului Disciplină în Construcții-Afișaj Stradal și Protecția Mediului, împreună cu lucrătorii S.C. Servicii de Gospodărire Urbană, au desfășurat acțiuni de ridicare a mașinilor expuse spre vânzare pe domeniul public. Astfel, au fost ridicate opt astfel de autovehicule care aveau afișate anunțuri de vânzare, din zone precum: Centrul Civic, B-dul Republicii, Șoseaua Nordului, str. Cosminele, Bdul Independenței și str. Gh. Gr. Cantacuzino.
Reamintim cetățenilor că expunerea autovehiculelor spre vânzare pe domeniul public se sancționează – potrivit H.C.L. nr. 7/2009 – cu amendă contravențională cuprinsă între 1000-2500 lei (pers.juridice) și între 500-1500 lei (pers. fizice), urmând ca autoturismul să fie ridicat de pe domeniul public, conform H.C.L. nr. 96/2009, cu achitarea taxelor legale.