Vremea rea din ultimele zile a pus în alertă formațiile salvamont din masivul Bucegi. În stațiunile de pe Valea Prahovei a nins destul de mult iar la altitudini mai mari de 2000 de metri vântul a suflat chiar și cu peste 100 de kilometri pe oră. Salvamontiștii de la refugiul situat pe platoul masivului Bucegi au surprins imagini rare din timpul viscolului.
Vântul a suflat cu foarte mare putere pe creste iar din aceasta cauză, în ciuda ninsorilor abundente, la Vârful Omu stratul de zăpadă nu depășeste 5 centimetri. În acest moment există risc pe avalanșă pe aproape toate văile din masiv, zăpada spulberată de vânt formând cornișe care se pot prăbuși în orice moment. Traseele de legătura între stațiuni și platoul masivului Bucegi au fost închise accesului public iar cei care pornesc în astfel de drumeții o fac pe cont propriu și se expun la pericole foarte mari.
Din cauza vântului puternic telecabinele din Sinaia și Bușteni nu funcționează iar turiștii care ajung în aceste zile la munte sunt sfătuiti sa aleagă traseele de la baza masivului Bucegi.