Astazi, 6 decembrie, orele 16.00 Muzeul Ceasului ”Nicoale Simache” Ploiești organizează serata muzeală ”Sfântul Nicolae în spiritualitatea românească. Amintiri despre Nicolae Simache călător în orașele italiene Veneția și Milano”. Este o manifestare complexă prin care se cinstește memoria fondatorului muzeului care purta numele Sfântului Nicolae, recreându-se atmosfera prin care acesta își sărbătorea ziua numelui împreună cu prietenii și colegii.
În cadrul seratei preotul Silviu Neacșu de la Protoieria Ploiești va defini semnificația zilei de Sfântul Nicolae în tradiția românească iar profesor Olga Petrescu, fostă colegă și prietenă a lui Nicolae Simache va evoca amintiri legate de vizita profesorului în Italia, în 1929, însoțindu-l în aceast minunat itinerar spiritual pe mentorul său, savantul Nicolae Iorga. O videoproiecție cu imagini din orașele Veneția și Milano va întregi evocarea d-nei profesor Olga Petrescu.
Elevi de la Școala cu clasele I- VIII Corlătești, îndrumați de învățător Marcela Enache, alături de elevi de la ”Casa Cristina”, îndrumați de profesor Paula Cuffner, vor susține un program artistic adecvat temei seratei.
La finalul manifestării Corul Artist, condus de profesor Roxana Furtună va încânta publicul cu un recital de colinde românești.