Câteva mii de persoane au participat, duminică, la Ploieşti, la manifestările de Ziua Naţională, desfăşurat, la fel ca şi în anii trecuţi, pe Bulevardul Republicii, una dintre cele mai circulate artere rutiere din oraş, care a fost însă închisă pentru desfăşurarea festivităţilor.

Sărbătorirea Zilei Naţionale a început la ora 10:00, cu intonarea Imnului Naţional, a urmat un serviciu religios, discursurile autorităţilor locale şi depunerile de coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul, scrie Mediafax.

Dar chiar înainte de începerea ceremoniilor, zeci de persoane se aşezaseră deja la coadă pentru a primi fasole cu cârnaţi, meniu tradiţional pe care românii îl preferă cu ocazia acestei sărbători. Oamenii au spus că mâncarea este mai bună decât cea de acasă, pentru că e făcută la cazan. Pe lângă aceastea, autorităţile oraşului le-au pregătit şi vin fiert cetăţenilor. Pentru a evita aglomeraţia şi eventuale incidente, jandarmii au montat garduri metalice în dreptul celor două corturi unde s-a împărţit mâncarea.