Consilierii locali ploieşteni au aprobat, astăzi, lista terenurilor disponibile aflate în domeniul privat al municipiului şi atribuirea acestora în folosinţă gratuită, în conformitate cu prevederile legale, către 27 de tineri în scopul construirii unei locuinţe proprietate personală. Cele 27 de loturi de teren sunt situate în strada Ghighiului şi au suprafeţe cuprinse între 264 de metri pătraţi şi 298 de metri pătraţi.
Majoritatea tinerilor cărora le-au fost atribuite loturile de teren şi-au înregistrat cererile către Primăria Ploieşti în cursul ultimilor patru ani, însă există şi excepţii, respectiv trei persoane care au depus aceste solicitări în urmă cu… 10 ani!
Proiectul de hotărâre referitor la atribuirea celor 27 de loturi de teren a stârnit şi unele discuţii printre aleşii locali. O propunere – respinsă, de altfel – a fost ca beneficiarii alocării terenurilor să îşi construiască după un anumit tipar casele, însă acest lucru este imposibil având în vedere că suprafeţele construite diferă de la caz la caz, din cauza diferenţelor de natură financiară între persoanele care au primit loturile pentru construirea locuinţelor proprietate personală. Un alt punct de vedere a fost ca – pentru a păstra un caracter oarecum unitar al caselor – să fie măcar vopsite într-o anumită culoare.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.