Începând cu 2014, plăţile directe în agricultură vor fi făcute diferenţiat

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că, începând cu anul 2014, plăţile directe se vor face diferenţiat, în funcţie de mărimea suprafeţei agricole.
În opinia ministrului de resort, plăţile diferenţiate pe suprafaţă îi vor încuraja pe producători să se asocieze în contextul în care principala problemă a agriculturii din România o constituie fărâmiţarea proprietăţii.
„Din anul 2014 , vor fi mai multe categorii de plată pe suprafaţă. În primul rând, categoria între unu şi cinci hectare, apoi categoria între cinci şi 30 de hectare, categoria între 30 şi 60 de hectare şi peste 60 de hectare. Sprijinul cel mai consistent pe suprafaţă va fi pentru cei care se vor încadra cu terenuri cuprinse între cinci şi 30 de hectare. De ce facem lucrul acesta? Cei care au până la cinci hectare vor primi o plată mai mică pentru a-i determina să se asocieze, pentru a-i determina să lucreze în comun terenurile”, a precizat Constantin.

Salon de carte poliţistă la MAI

Zilele acestea are loc la Bucureşti cea de-a XVII-a ediţie a Salonului de carte juridică, poliţistă şi civică, eveniment găzduit de Centrul Cultural al MAI.
La ediţia din acest an participă edituri din sistemul de siguranţă naţională, dar şi case editoriale naţionale.
Publicul interesat va avea ocazia să ia parte la dezbateri pe marginea unor lucrări din domeniul ordine publică, siguranţă naţională şi situaţii de urgenţă, precum şi la numeroase lansări de carte.

Reuniune la Ministerul Justiţiei

Ministerul Justiţiei va organiza, pe 19 noiembrie 2013, cea de-a patra reuniune a “Platformei de cooperare a societăţii civile” prevăzute în Strategia Naţională Anticorupţie 2012 – 2015, ce va avea loc la ora 10.00, la sediul instituţiei. În cadrul reuniunii vor fi abordate următoarele subiecte: Procesul de evaluare – informări din partea experţilor care au participat la misiunile de evaluare ce au avut loc în cursul anului 2013; Raportul semestrial privind implementarea SNA, Evoluţii relevante în implementarea SNA: Informări din partea Secretariatului tehnic al SNA privind iniţierea procedurilor aferente rundei a doua de evaluări tematice.