Tânărul Andrei Ene a moștenit un tricou cu greutate

Victoria categorică obținută de CSU Asesoft, scor 92-57, în etapa a VII-a a Ligii Naționale de baschet masculin, a consemnat debutul pe prima scenă al lui Andrei Ene (18 ani). Încurajat din tribune de familie și prieteni, tânărul pivot al campioanei a avut o prestație de „nota 10” – exact numărul inscripționat pe tricoul de joc împrumutat de la căpitanul Cătălin Burlacu.

Până și cele mai clare victorii au poveștile lor de succes. A fost, vineri seară, cazul lui Andrei Ene, unul dintre tinerii de mare perspectivă pe care Academia CSU Asesoft îi propune la momentul actual. După ce a ars cu rapiditate toate etapele performanței la nivel juvenil, cucerind argintul cu echipa de baschet a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale”, în 2012, și, ulterior, aurul cu cea a Colegiului Național „Mihai Viteazul”, anul acesta, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, jucătorul originar din Vălenii de Munte a pășit cu dreptul și în Liga Națională. Din postura de rezervă, Andrei Ene a bifat 17 minute împotriva Farului, strângând 16 puncte și 5 recuperări, cu un procentaj de 70% la aruncările din acțiune.

„A fost o seară deosebită pentru mine, întrucât a reprezentat prima experiență în Liga Națională. Am fost încântat că toți colegii mai mari mi-au oferit încredere și, totodată, am primit minute neașteptat de multe din partea antrenorului Vladimir Arnautovic. A fost un privilegiu să îmbrac tricoul lui Cătălin Burlacu și sunt fericit că am reușit să nu-l dezamăgesc în urma prestației avute. M-am simțit extraordinar pe parchet și sper ca astfel de momente să se repete cât mai curând”, a declarat Ene.

Component al „naționalei” sub 20 de ani a României, alături de care, în vară, a participat la Campionatul European, Divizia B, de la Pitești, pivotul de 2.02 metri este un obișnuit al echipei satelit a Asesoftului, în Liga I. În luna aprilie a acestui an, Andrei Ene a cucerit, cu formația sub 23 de ani a clubului ploieștean, medalia de bronz la turneul final desfășurat la Timișoara.