Deşi a avut foarte multe ocazii, inclusiv o lovitură de pedeapsă, Petrolul n-a reuşit să străpungă autobaza timişoreană, partida de pe „Ilie Oană” încheindu-se cu un rezultat mincinos, judecând după modul în care s-au derulat ostilităţile.

În mod normal, un asemenea meci, precum cel desfăşurat pe „Ilie Oană”, s-ar fi încheiat cu un scor fluviu, fie şi doar dacă jumătate dintre ocaziile pe care şi le-a creat una dintre echipe, în cazul de faţă Petrolul, s-ar fi concretizat pe tabela de marcaj.

Partida a avut un scenariu clar din start, cu o dominare sufocantă a „galben-albaştrilor” şi o tentativă disperată a bănăţenilor de a ridica ziduri în faţa buturilor lui Nuno Claro. Sarabanda ocaziilor a început cu şutul lui Teixeira (6), expediat pe direcţia portarului, a continuat cu „capul” lui Dore (7), puţin peste transversală, cu penaltiul neacordat atunci când Scutaru (8) a oprit mingea cu mâna la „trasorul” lui De Lucas, sau cu paradele salvatoare pe care Nuno Claro le-a avut în faţa lui Albin (17) şi Teixeira (21). A fost doar un mic „aperitiv”, pentru că asediul „lupilor” a continuat, dar Dore (24) a trimis, din nou, peste poartă, Nuno Claro a deturnat în corner şutul lui De Lucas (33), Romario a ratat milimetric vinclul (33), iar Scutaru a apărut providenţial pe linia porţii, respingând incredibil balonul trimis de către Teixeira (38).

Partea a doua a început în acelaşi stil, cu Dore (46) ratând din marginea careului mic, şi cu Scutaru salvând, încă o dată, de pe linia porţii, la „capul” lui Boudjemaa (65). Imediat, Zeiţa Fortuna părea să-şi fi întors faţa către ploieşteni, atunci când Dore (66) a fost faultat în careu de Petrovic, tot atacantul congolez bătând şi lovitura de pedeapsă, în stânga lui Nuno Claro, adică exact acolo unde plecase şi portarul oaspeţilor. „Thrillerul” a fost completat de bara lui Hoban (78), după un şut senzaţional expediat de internaţionalul petroliştilor de la circa 25 de metri, de eliminarea lui Keita (83) şi, într-un final tot mai tensionat, de mingea care s-a scurs agonizant prin faţa porţii la lovitura de cap a lui Benga (90+2).

S-a terminat 0-0, iar Petrolul a ratat oportunitatea de a se apropia la doar o lungime de liderul la zi al Ligii I. Cu 26 de puncte, ploieştenii ocupă locul trei, la egalitate cu Astra, iar vineri vor juca, în deplasare, cu FC Vaslui, într-o partidă ce va începe la ora 19.00.

FC Petrolul Ploieşti – ACSPoli Timişoara 0-0

FC Petrolul: Pecanha – Alcenat, Hoban, Benga, Guilherme – Romario, De Lucas (80 Morar) – Boudjemaa (cpt), Albin (39 Fernandez), Teixeira (62 Camara) – Dore. Antrenor: Cosmin Contra.
ACS Poli: Nuno Claro (cpt) – Petrovic, Scutaru, Şeroni, Nicola – Bărbuţ (74 Popovici), Belu, Trandu, Nanu (81 Bălace) – Keita, Szekely (61 Furtado). Antrenor: Aurel Şunda.

Cartonaş roşu: Keita (83).

Au arbitrat: George Rădulescu (Bucureşti) – Octavian Şovre (Oradea) şi Daniel Mitruţi (Craiova).
Arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti).
Observatori: Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea, FRF) şi Bogdan Nicolae (Bucureşti, LPF).

fcpetrolul.ro