Paza obiectivelor Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti – evaluată la peste 130.000 de euro

• Agenţii vor fi dotaţi cu spray-uri lacrimogene, tonfe, lanterne şi fluiere

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, care are în subordine Secţia Drumuri Naţionale Ploieşti, organizează licitaţii pentru încheierea contractelor de servicii de pază a obiectivelor de pe raza de competenţă. Printre acestea, se regăsesc inclusiv bunurile aparţinând Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti, care are în administrare sute de kilometri de drumuri naţionale care străbat judeţul Prahova.

Selecţia ofertanţilor va fi realizată pe loturi de servicii de pază, iar valoarea viitorului contract care va fi încheiat pentru Secţia Drumuri Naţionale Ploieşti a fost estimată la peste 130.000 de euro pentru anul 2014, respectiv 588.160 de lei fără TVA.
Potrivit caietului de sarcini, „serviciul de pază umană se adresează în special obiectivelor care, datorită specificului de activitate, necesită supravegherea spaţiului exterior şi interior al amplasamentului, locuri cu risc de producere a actelor de violenţă sau de tulburare a liniştii şi ordinii publice şi care necesită prezenţa umană (a agenţilor de pază) pentru luarea rapidă a deciziilor care se impun în astfel de cazuri”.
Pe raza judeţului Prahova, posturile de pază cuprind sediul Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti, depozitul de la Câmpina, Centrul de pregătire profesională de la Sinaia, precum şi sediile de la Câmpina, Sinaia, Valea Popii, Cheia, Albeşti şi Bărcăneşti.
Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească agenţii de pază ai firmei care va fi selectată sunt paza obiectivelor şi asigurarea integrităţii acestora, oprirea şi legitimarea persoanelor care solicită accesul în sediile districtelor, dar şi luarea măsurilor de stingere a incendiilor şi de salvare a persoanelor şi a bunurilor şi valorilor, precum şi sesizarea poliţiştilor în cazul apariţiei eventualilor hoţi.
Obligaţia societăţii de pază va fi de a-şi dota agenţii cu uniforme, spray-uri lacrimogene, tonfe (n.n. – bastoane din cauciuc), lanterne, fluiere, telefoane mobile, legitimaţii şi însemne specifice.
V.STOICA