Profesorul Mircea Lascu, organizatorul taberei de matematică în care o copilă de doar 13 ani a murit, la începutul acestui an, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, pentru ucidere din culpă.
Primul termen al acestui proces, în care asociaţia condusă de profesorul Lascu este parte responsabilă civilmente, a fost programat pentru săptămâna viitoare, mai precis pentru data de 13 noiembrie. Părinţii fetei decedate, elevă în clasa a VII-a la o şcoală din Capitală şi olimpică la matematică, s-au constituit părţi civile în acest proces.
La începutul lunii ianuarie 2013, Diana Rotaru s-a înscris, alături de alţi elevi, în tabăra de matematică organizată de profesorul Mircea Lascu, la Buşteni. Din nefericire, într-una dintre dimineţile începutului de an, fetiţa a fost găsită mai mult moartă decât vie în zăpadă, lângă clădirea în care se desfăşura tabăra de matematică. Deşi medicii de la Centrul de primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sinaia – acolo unde a fost transportată Diana Rotaru de către un echipaj al Ambunanţei – au încercat din răsputeri să o ţină în viaţă, eleva de doar 13 ani a decedat.
La vremea respectivă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia au declanşat urmărirea penală împotriva profesorului care a organizat tabăra de matematică, dosarul fiind transmis, la sfârşitul lunii octombrie, Judecătoriei Sinaia. Mircea Lascu va fi judecat pentru ucidere din culpă.