Sistem informatic pentru combaterea conflictului de interese

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a anunţat realizarea unui sistem informatic menit să prevină conflictul de interese, sistem ce urmează să fie funcţional anul viitor.
“ANI va prezenta un proiect digital care va schimba paradigma în ceea ce priveşte combaterea unui fenomen amplu, extrem de răspândit în România, cel al conflictului de interese, fie că vorbim de administraţia publică centrală, fie că este vorba de administraţia publică locală, unde acest fenomen este extrem de larg răspândit şi ne afectează pe toţi, precum şi competitivitatea economică”, a afirmat Horia Georgescu la primul Târg de inovaţie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităţilor- “Future Communities – Open Innovation Fair 2013”.

Producţie agricolă crescută

Condiţiile agrometeorologice au favorizat recoltele din acest an, ceea ce înseamnă o creştere a valorii producţiei agricole cu 13 miliarde de lei, este de părere Eugen Şinca, analistul – şef al BCR şi vicepreşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar- Bancari din România.  
“Performanţa foarte bună a agriculturii din acest an poate atrage atenţia investitorilor străini după liberalizarea pieţei terenurilor agricole în ianuarie 2014. La un nivel de 80 de miliarde de lei pe an, agricultura românescă este o afacere suficient de mare pentru a fi vizibilă pentru orice investitor, iar creşterea populaţiei pe glob, cu 80 milioane locuitori pe an, o poate face şi extrem de profitabilă”, a mai precizat Şinca.

Studenţii basarabeni din Ploieşti se implică în atragerea fondurilor europene

Liga Studenţilor Basarabeni (LSB) din Ploieşti organizează astăzi, 31 octombrie, în oraşul Criuleni din Republica Moldova, un seminar pentru informarea autorităţilor publice din raionul Criuleni, pe tema dezvoltării rurale prin accesarea resurselor financiare ale UE. „Dezvoltarea rurală şi agricultura sunt unele dintre domeniile prioritare de activitate în Republica Moldova, dar lipsa banilor a condus la subfinanţarea sectorului economic şi a cumulat efecte negative în ritmul de dezvoltare a acestei ramuri atât în ţară, cât şi peste hotarele acesteia”, au precizat reprezentanţii ligii, într-un comunicat de presă. În aceste condiţii, o soluţie o reprezintă proiectele europene ce oferă întreprinzătorilor din domeniul agricol posibilitatea de a beneficia de fonduri nerambursabile. Proiectul iniţiat de LSB oferă pentru 50 de primari şi secretari din raionul Criuleni posibilitatea de a afla care sunt oportunităţile de finanţare a proiectelor agricole prin apelul la resursele financiare ale UE. Aceştia vor primi toate informaţiile necesare pentru elaborarea proiectelor din partea experţilor români şi vor avea posibilitatea să discute cu persoane care au beneficiat de aceste fonduri, aceştia prezentând auditorului propriul model de succes referitor la dezvoltarea prin intermediul acestor finanţări.