Echipa Bucureştiului, locul cinci la finala mondială de baschet 3×3

Echipa din România a fost singura din circuitul mondial care a revenit printre cele mai bune 12 echipe din lume în 2013, după participarea de anul trecut de la finala FIBA 3×3 World Tour de la Miami. Echipa Bucharest UPB s-a clasat pe locul cinci la finala FIBA 3×3 World Tour, care a avut loc în weekend la Istanbul, turneu care a oferit premii de 30.000 USD. Echipa Bucharest UPB a depăşit performanţa obţinută anul trecut la finala FIBA 3×3 World Tour de la Miami, atunci când a ocupat locul şase în lume. Aventura celor patru jucători care au reprezentat Bucureştiul şi România în circuitul mondial de baschet 3×3, Cătălin Vlaicu (jucător la CS Energia Rovinari Târgu-Jiu), Angel Santana (jucător la Ştiinţa Bucureşti), Cătălin Bordei şi Alin Spahiu, s-a oprit în sferturile de finală ale turneului de pe malul Bosforului. Cătălin Vlaicu (jucător la CS Energia Rovinari Târgu-Jiu) a ocupat locul al doilea în clasamentul marcatorilor de la Istanbul, cu o medie de 8,3 puncte pe meci, fiind depăşit de sârbul Dusan Domovic Bulut (Team Novi Sad), care a înregistrat 8,5 puncte. Angel Santana (jucător la CS Ştiinţa Bucureşti), unul dintre cei mai populari jucători din circuitul mondial, a fost al doilea marcator al tricolorilor şi al patrulea al turneului, cu 6,5 puncte pe meci, fiind şi finalist al concursului de trei puncte pe care îl câştigase acum un an, la finala FIBA 3×3 World Tour de la Miami. Finala FIBA 3×3 World Tour 2013 de la Istanbul a fost câştigată de slovenii din Brezovica care în finală au învins campionii mondiali din Serbia şi şi-au asigurat supremaţia mondială în 2013 şi un cec de 20.000 USD.

CFR Cluj l-a achiziţionat pe Gabriel Tamaş

Fundaşul Gabriel Tamaş, care şi-a reziliat în această vară înţelegerea cu echipa engleză West Bromwich Albion, va evolua la formaţia CFR Cluj, a anunţat, miercuri, site-ul oficial al grupării ardelene. Tamaş va purta tricoul cu numărul 3 la CFR Cluj.
Fundaşul în vârstă de 29 de ani a semnat un contract până la finalul sezonului, dar are o clauză prin care va putea pleca în iarnă dacă primeşte o ofertă mai bună.