De cele mai multe ori ce scrie pe eticheta nu e cu adevarat ceea ce si contine, de aceea poate ca este bine sa ai cateva cunostinte in ceea ce priveste alegerea vinului potrivit.

Fie ca e alb, rosu, rose, dulce, demi sec, sec, fructat sau nu, vinul este si el compatibil cu anumite ingrediente, alimente.

Vinul rosu. Acest tip de vin il alegi pentru preparatele din carne de porc, vita sau vanat si pentru branzeturi.

Vinul alb-sec. Vinul alb sec, este recomandat pentru feluri de mancare din carne de pasare, sau peste, la fel si aperitivele.

Vinuri dulci si aromate. Vinurile din aceasta categorie sunt recomandate pentru deserturi. Ele acompaniaza perfect dulciurile.

Deci daca alegi sa gatesti carne rosie trebuie sa adaptezi vinul la cerintele carnii. Vinul rosu intra perfect in aceasta categorie. Daca doresti sa ai un platou simplu de branzeturi sau fructe, la fel vinul rosu sau roze se potriveste perfect.

Pentru platouri de aperitive sau preparate diverse din carne de pasare sau preparate din peste vinul alb sec este cel mai potrivit.

Daca alegi sa iti indulcesti partenerul cu prajituri, tort sau alte preparate dulci alege un vin floral, dulce, sau pur si simplu vin pentru desert.