CSU Asesoft merge din victorie în victorie în meciurile amicale din presezon, lăsând impresia că nu poate avea probleme in fața niciunui adversar din Liga Națională. Succesul cu 86-60 împotriva câștigătoarei de anul trecut a Cupei României a propus o mai bună dinamică apărării, care dă semne că se încadrează pe drumul obișnuit după câteva partide în care a fost destul de permisivă.

Contrar așteptărilor, echipa care a încercat să dicteze ritmul în primele zece minute a fost BCM U Pitești. Tutt, Ulmer și Durkovic au adus puncte importante în dreptul băieților lui Hristu Șapera, în fața unei garnituri obișnuite a Asesoftului care a avut nevoie de câteva atacuri pentru a-și regăsi cadența. Finalul secvenței de debut le-a aparținut însă ploieștenilor, experiența căpitanului Burlacu materializându-se prin două reușite de la distanță care au răsturnat balanța.

Presingul avansat al campionei a avut rolul de a mări, treptat, diferența. Guțoaia și același Burlacu au dus scorul la 27-19, iar Șapera a simțit nevoia unei schimbări sub panouri. Tandemul Chirof -Durkovic s-a achitat bine de sarcini în special pe faza defensivă, fapt care nu l-a împiedicat însă pe Zekovic să-și continue recitalul. Sârbul a ieșit la rampă când atacul pozițional a avut de suferit, chimia dintre el și Burlacu înlesnind puncte ușoare Asesoftului.

Fidel unei rotații generoase, în care fiecare component al lotului să aibă oportunitatea de a arunca la coș, Arnautovic a continuat să mute pe toate posturile. La reluare, „Dado” a mers pe mâna titularilor, iar aceștia nu i-au înșelat așteptările. Tripleta americană Dunn – Mohammed – Flowers a oferit atacului un plus de viteză căruia argeșenii cu greu au putut să-i facă față. „Invitația” la comunicare lansată de Șapera elevilor săi nu a avut efectul scontat, cât timp oboseala acumulată de titulari a început să devină tot mai vizibilă. Flowers și Szijarto și-au împărțit punctele în secvența decisivă, Negoițescu a apărut și el la finalizare printr-un dunk pe tușă, urmat de o reușită cu panoul, iar campionii au câștigat în final la diferență care nu lasă loc de comentarii.