Consilierii locali ploiesteni au aprobat, astazi, varianta finala a proiectului privitor la acordarea ajutoarelor de incalzire pentru sezonul rece 2013-2014. Cu unanimitate de voturi, a fost adoptat un ultim amendament, prin care nivelul maxim al veniturilor pentru persoanele singure care vor putea beneficia de compensatii la incalzire a crescut la 1.500 de lei, iar pentru familiile monoparentale la 1.800 de lei.

În sezonul rece 2013-2014, vor primi ajutoarele de încălzire toţi ploieştenii, indiferent dacă sunt racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice sau folosesc metode alternative pentru încălzirea locuinţei: gaze naturale, combustibili solizi sau energie electrică. Pentru a primi aceste subvenții, ploieştenii vor fi obligaţi să prezinte dovada că nu au restanţe mai mari de trei luni la întreţinere, precum şi că nu au datorii la bugetul local.
Tot în cadrul ședinței de astăzi a Consiliulul Local a fost aprobat și proiectul de hotărâre prin care primăria Ploiești va achiziona fostul sediu Distrigaz, de pe Bulevardul Independenței, contra sumei 400.000 de euro. Aici, vor fi mutate Oficiul Stării Civile și Evidența Populației.

ploiestiri.ro