Sâmbătă, 7 septembrie, ora 10.30, peste 500 de concurenți din București și din țară se aliniază pe platoul Muscel, la linia de start, în cursa națională de ciclism montan, organizată de Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, în sprijinul cauzei autismului.

“Câmpina Open Mountain Bike – Race For Autism!” se află anul acesta la a doua ediție iar numărul participanților înscriși îl depășește pe cel de la ediția anterioară, recunoscută deja ca eveniment sportiv de succes. Competitorii, cu vârste între 5 – 65 de ani, sunt pasionați de ciclism, atât profesioniști cât și amatori.

Desfășurătorul zilei:

• 7.00 – 9.00 – înregistrarea participanților și distribuirea kit-urilor de concurs
• 9.30 – 10.00 – ședință tehnică pentru participanți
• 10.30 – START diferențiat, pe 3 categorii de concurs, la aproximativ 10 minute distanță
• 13.00 – premierea pentru categoriile Copii si Family.
• 14.30 – încheierea competiției (FINISH)
• 16.00 – festivitatea de premiere

Sunt pregătite 3 trasee (incluzând offroad și drum asfaltat), cu grade diferite de dificultate:
Traseul A – 32 Km, diferență de nivel 1400 m, pentru categoriile: Avansați, Elite, General
Traseul B – 16 km, diferență de nivel 700 m, pentru categoriile: Amatori, Juniori
Traseul C – 5 km, diferență de nivel 125 m, pentru categoriile: Copii, Family

Anul acesta, organizatorii premiază 93 de competitori, din toate cele 7 categorii, valoarea totală a premiilor fiind de peste 4500 euro.

Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie vor fi folosite pentru un proiect dedicat copiilor cu autism din Prahova.

Ediția de anul trecut a însemnat un total de 20.290 lei strânși din înscrieri și din donații individuale, bani care s-au tradus într-un proiect pentru copiii cu autism din Câmpina și împrejurimi.

“Câmpina Open Mountain Bike” este un eveniment sportiv ce și-a format deja o tradiție și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat și pe suportul partenerilor și al susținătorilor.