Pentru al doilea an consecutiv, o echipă românească va fi prezentă la finala mondială a circuitului de baschet 3 la 3. Bucureşti UPB, campioana Wizz Air Sport Arena Streetball 2013, a încheiat pe locul secund la FIBA 3×3 World Tour Praga, după ce a cedat în finală, scor 15-20, în faţa campionilor mondiali de la Novi Sad, Serbia.

După un an 2013 în care la Wizz Air Sport Arena Streetball au fost prezenţi peste 4.000 de jucători şi 30.000 de spectatori, jucătorii români de 3 la 3 se află pe locuri fruntaşe în clasamentele mondiale. Bucureşti UPB, echipă alcătuită din Angel Santana (campion în 2011 cu CSU Asesoft), Cătălin Vlaicu (Energia Rovinari), Cătălin Bordei (MVP la Sport Arena Streetball) şi Alin Spahiu (multiplu câştigător la Sport Arena), a avut o comportare excelentă la Praga.

Tricolorii au obţinut calificarea în sferturile întrecerii după o victorie cu Bratislava, scor 22-11, în ultimul meci din grupe, şi şi-au făcut loc între cele mai bune patru echipe ale turneului, după succesul, scor 17-15, în faţa jucătorilor din Vilnius. În semifinale, Bucureşti UPB a depăşit reprezentanta Rusiei, Leningrad, cu 18-13, însă marea finală a curs într-o singură direcţie. Sârbii de la Novi Sad au controlat autoritar ultimul act, impunnându-se, în final, cu 20-15, în faţa lui Santana şi a colegilor săi.

„Este o performanţă incredibilă pentru ceea ce înseamnă, la ora actuală, baschetul 3 la 3 din România. Ţin să-i felicit, pe această cale, pe toţi componenţii lotului pentru efortul depus la Praga, pentru calificarea în finala mondială şi pentru ceea ce va urma. Cu siguranţă ne vor aduce noi satisfacţii”, a declarat Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al lui CSU Asesoft.

Dacă pentru Cătălin Vlaicu şi Angel Santana va fi pentru a doua oară când vor juca în ultimul act al circuitului mondial, Cătălin Bordei şi Alin Spahiu, care vin după un sezon excelent la Sport Arena Streetball, vor fi în premiera printre cei mai buni jucători de baschet 3 la 3 din lume. Finala mondială FIBA 3×3 World Tour se va defăşura la Istanbul, în zilele de 4 şi 5 octombrie.

Sursa www.csuasesoft.ro