Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova si Clubul de Turism si Arte „Escamonde” Ploiesti va prezinta Festivalul de Fotografie „Secvente” care se va desfasura in perioada 30 august-1 septembrie in Ploiesti si nu numai.
Începând cu această primă ediție, Clubul de Turism și Arte “Escamonde” Ploiești, cu sprijinul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, își propune să transforme orașul lui Caragiale în kilometrul zero al fotografiei românești și într-un reper al fotografiei internaționale.
Concursurile de fotografie, expozițiile și atelierele, alături de conferințe și discuții libere se reunesc la final de vară în Ploiești. Toate acestea se vor desfășura sub îndrumarea unor fotografi cu experiență, fotografi care își vor împărtăși cunoștințele cu cei dornici să afle lucruri noi și interesante din acest domeniu.
Publicul poate participa în mod gratuit la toate aceste evenimente care se vor desfășura atât în aer liber, cât și în spațiile culturale ploieștene.
Lansarea de lampioane, atelierele de fotografie organizate direct pe stradă și seratele muzicale sunt doar câteva dintre motivele pentru care publicul din toată țara este invitat să participe la acest festival.
În cadrul festivalului se vor prezenta proiecte foto, fotografii documentar mai vechi și mai noi, se vor organiza ateliere practice pentru fotografia portretistică, fotografia de eveniment, de noapte, arhitecturală, urbanistică, peisagistică etc.
În serile festivalului, participanții vor avea șansa să poarte discuții libere în grădinile de vară ale orașului, unde se vor organiza mici concerte, destinate menținerii unei atmosfere calde, prietenoase și mai ales interactive.