În perspectiva unui sezon încărcât, atât pe plan intern cât și în EuroCup, CSU Asesoft își va măsura forțele, la Zlatibor, în compania unor echipe de prim rang european. La fel ca în vara anului trecut, ploieștenii vor da piept cu Steaua Roșie Belgrad, după ce managerii ambelor grupări au bătut palma pentru disputarea unui joc de verificare, pe data de 29 august.

„Alb-albaștrii” vor juca, în Serbia, patru partide amicale la capătul cărora Arnautovic va trage primele concluzii cu privire la omogenizarea lotului și a relațiilor de joc. Fără doar și poate, confruntarea de interes maxim o reprezintă cea împotriva Stelei Roșii, vicecampioana Serbiei care, în acest an, va evolua în Euroligă. Deținătoarea a 15 titluri și a 6 cupe naționale în țara vecină, dar și a Cupei Saporta (1974), formația din Capitala Serbiei a fost invitată la startul celei mai prestigioase competiții intercluburi din Europa, grație unui parcurs foarte bun în sezonul trecut. Ocupanta poziției secunde pe plan intern, în spatele marii rivale Partizan Belgrad, trupa lui Dejan Radonjic a avut un parcurs similar în Liga Adriatică, încheind pe locul 2, în urma unei noi finale pierdute în fața „inamicului numărul 1”.

Steaua Roșie are în componență 3 jucători americani – DeMarcus Nelson, trecut pe la Chicago Bulls și BC Donetsk, Charles Jenkins, ex Golden State Warriors și Philadelphia 76ers, și Blake Schlib, sosit de la prim-divizionara franceză Chalon – și 9 sârbi, majoritatea cu o vastă experiență la nivelul Euroligii și al EuroCup. În noul sezon al Euroligii, „stelele” din Belgrad au fost repartizate într-o grupă alături de Panathinaikos Atena, Maccabi Tel Aviv, Laboral Vitoria, Lokomotiv Kuban și o a 5-a echipă venită din play-off. În urmă cu un an, CSU Asesoft – Steaua Roșie Belgrad s-a încheiat 79-79, sârbii reușind să câștige, în cele din urmă, în prelungiri, profitând de o bancă mai lungă și de eliminările din tabăra campioanei României.

Programul partidelor amicale pentru CSU Asesoft: OKK Belgrad (28 august), Steaua Roșie Belgrad (29 august), Radnicki Kragujevac (31 august), Halcychiyna Lviv (2 septembrie).

Sursa www.csuasesoft.ro