Spaţiile care, în prezent, sunt neutilizate, după construirea noii arene „Ilie Oană”, vor căpăta, în scurt timp, destinaţii multiple. Consilierii locali ploieşteni au aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea spaţiilor adiacente stadionului „Ilie Oană”, locaţii care vor putea fi utilizate de practicanţii mai multor sporturi, în afara fotbalului.
Astfel, Primăria Ploieşti şi-a propus să realizeze unele amenajări sportive suplimentare, prin compartimentarea spaţiilor din incinta stadionului, urmărind utilizarea maximă a acestora. Potrivit hotărârii luate de aleşii locali ploieşteni, s-a întocmit un studiu de fezabilitate prin care au fost respectate prevederile Legii educaţiei fizice şi sportului. Investiţia propusă va conduce la sporirea activităţii sportive în municipiul Ploieşti, prin crearea şi amenajarea de noi compartimente de pregătire sportivă, având în vedere că, în prezent, sportivii care practică mai multe discipline se antrenează pe terenuri improprii pregătirii de performanţă.
Spaţiile propuse a se amenaja se află în incinta tribunelor şi vor avea destinaţii multiple. Astfel, va apărea o sală de atletism de 100 de metri (la etaj, cu o suprafaţă de 867 mp) + anexe aferente (parter 289 mp), adică spaţii destinate acceselor, vestiare separate, pe sexe, cu grupuri sanitare, duşuri, saună, bazin de recuperare cu instalaţiile aferente. Tot la etaj, vor fi amenajate o sală de box (285 mp) + anexele aferente (vestiare separate cu grupuri sanitare, duşuri); o sală de scrimă (281 mp) + anexele aferente – vestiare separate cu grupuri sanitare, duşuri. La parterul spaţiilor de sub tribune vor apărea o sală de karate (144,50 mp) + vestiare separate, pe sexe, cu grupuri sanitare, duşuri; o sală de tenis de masă (144,50 mp) + vestiare separate cu grupuri sanitare, duşuri; un spaţiu ciclism (144,50 mp) + vestiare separate cu grupuri sanitare, duşuri; o sală de forţă (144,50 mp) + vestiare separate, pe sexe, cu grupuri sanitare, duşuri; o sală multisport (144,50 mp) + vestiare separate cu grupuri sanitare, duşuri, şi birouri antrenori; plus, tot la parter, un birou antrenori de box – de 10 mp. În varianta în care încălzirea spaţiilor se va face prin racordarea stadionului la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, costul total estimat al investiţiei va fi de circa 4,4 milioane de lei, iar durata estimată de realizare a lucrărilor este de şapte luni.
V.STOICA
Acasă Administratia locala La stadionul „Ilie Oana” vor aparea sali de pregatire multidisciplinara a sportivilor