La data de 12.08.2013, în jurul orei 19.40, Dispeceratul Poliției Municipiului Ploiești a fost sesizat prin sistemul ”112” despre faptul că pe câmpul din apropierea satului Stoenești, a fost găsit un bărbat în stare de inconștiență, ce prezenta multiple semne de violență.
Cercetarea evenimentului a fost preluată de către o echipă operativă complexă, formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale și Secției de Poliție Rurală Cocorăștii Colț, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.
În urma verificărilor efectuate, a fost stabilit faptul că în ziua de 12.08.2013, partea vătămată, identificată ca fiind un localnic, a plecat de acasă pentru a-și cumpăra băuturi alcoolice. În aceaste condiții, bărbatul s-a întâlnit cu doi ciobani, tot din localitate, cu care a consumat băuturi alcoolice la un local din zonă, după care au plecat în aceeași direcție.
Pe fondul consumului de alcool, între partea vătămată și unul dintre ciobani a izbucnit un conflict, împrejurare în care ciobanul l-a deposedat de telefonul mobil, și i-a aplicat mai multe lovituri cu ciomagul în zona feței și a capului, lăsîndu-l în stare de inconștiență.
Cel de-al doilea cioban a mers la proprietarul stânei la care erau angajați, și a povestit cele întîmplate, acesta din urmă anunțând polițiștii.
Partea vătămată a fost transportată la spital pentru a primi îngrijri medicale
La spital s-a prezentat și suspectul, care prezenta o plagă superficială prin înjunghiere, posibil autoprovocată pe fondul consumului de alcool și a stării de agitație psihomotorie.
Suspectul a fost prezentat Tribunalului Prahova, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie și tentativă de omor deosebit de grav.