La fel ca şi în turul precedent, FC Petrolul n-a fost o echipă prea norocoasă la tragerea la sorţi pentru play-off-ul Europa League, întâlnind, probabil, cel mai puternic adversar din câte îi puteau ieşi în cale. Astfel, „lupii” se vor lupta pentru un loc în grupe cu galezii de la Swansea City, formaţie ce a terminat pe locul 9 în ultima ediţie din „Premier League”, mergând, însă, în Europa League din postura de câştigătoare a Cupei Ligii Angliei. „Lebedele negre” s-au calificat în play-off după ce, în turul trei preliminar, au eliminat formaţia suedeză Malmo, după 4-0 la Swansea şi 0-0 în deplasare. Galezii vor începe următoarea ediţie de campionat pe 17 august, atunci când vor juca, pe teren propriu, contra lui Manchester United.
Reîntâlnire cu Michael Laudrup
Pentru Cosmin Contra, dubla cu Swansea va însemna o revedere cu Michael Laudrup, cel care i-a fost antrenor, în stagiunea 2006-2007, la Getafe. „Este o tragere la sorţi care nu ne avantajează, Swansea fiind cel mai dificil adversar dintre cei pe care îi puteam întâlni. Este o echipă puternică, care s-a întărit în această vară, iar faptul că a plătit 15 milioane de euro pentru a-l transfera pe golgheterul campionatului trecut olandez (nn – Bony, venit chiar de la Vitesse Arnhem) spune multe. Dar, din punctul meu de vedere, chiar dacă ei sunt favoriţi, asta nu înseamnă că nu vom face totul pentru a ne juca şansa noastră”, a comentat Cosmin Contra. „Laudrup mi-a fost antrenor la Getafe, dar, de atunci, nu am mai ţinut legătura. Ne vom revedea acum! Se poate spune că avem un oarecare avantaj, pentru că au mai mulţi jucători din Spania, pe care îi cunoaştem destul de bine”, a mai adăugat Cosmin Contra.
Primul meci dintre Swansea şi FC Petrolul se va juca, pe data de 22 august, pe „Liberty Stadium” (capacitate 20.000 locuri), iar returul o săptămână mai târziu, pe „Ilie Oană”.
Primire fantastică la aeroport
„Lupii” s-au întors, în această după-amiază, din Olanda, având parte de o surpriză la revenirea în ţară. Astfel, delegaţia ploieşteană a fost aşteptată, la aeroport, de un număr mare de suporteri petrolişti, aceştia creând o atmosferă absolut senzaţională. Mulţumiri lor şi, evident, celor care au făcut deplasarea la Arnhem şi au fost alături de echipa noastră la această performanţă extraordinară.

Sursa www.fcpetrolul.ro