Cea de-a VI-a ediție a festivalului “Zilele Culturii – Sărbătoarea Sfinxului” a debutat vineri în stațiunea Bușteni cu reprezentațiile saxofonistului Dorin Cuibariu și pianistului Sorin Petrescu. În avanpremieră, însă, artista Constantina Dumitru, membră a Uniunii Artiștilor Plastici, și-a vernisat expoziția de pictură și tapiserie.
Maratonul cultural propus de organizatori se va desfășura în perioada 9 – 24 august și va oferi spectacole în fiecare zi care vor acoperi toate genurile artistice, căutând să raspundă tuturor așteptărilor publicului. Timp de 16 zile, pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe” programul va fi foarte variat cuprinzând de la concerte de muzică clasică, jazz sau blues până la spectacole de teatru, de magie și iluzionism dar și spectacole folclorice.
În această perioadă se va desfășura și Festivalul Naţional de Muzică Pop pentru Copii şi Adolescenţi „Buşteni Summer Hits”, o replică montană la „Mamaia copiilor”. Președintele juriului va fi compozitorul Andrei Kerestely iar ca invitat special va fi prezent Adrian Romcescu. Pe toată perioadă maratonului cultural, cei prezenți vor putea vizita expoziții de pictură, sculptură sau tapiserie iar în zona amenajată din curtea Centrului Cultural va avea loc un Târg al Meșterilor Populari care vor expune și comercializa produse meșteșugărești.