In perioada 08-12 august 2013, va avea loc “ARGO Open”, competitia internationala de dezbateri academice pentru elevi din Romania, eveniment organizat în municipiul Ploieşti de către Asociaţia Română pentru Gândire şi Oratorie (ARGO) in parteneriat cu Primăria Ploieşti, Colegiul National “Mihai Viteazul” Ploiesti, Teatrul “Toma Caragiu”, compania Coilprofil, British Council Romania, ARDOR Muntenia, Fundatia Dan Voiculescu, Intact Media Grup, Fax Media Consulting, cabinetul de avocatură Volosevici&Plăcintă.
Aflat la a doua ediţie, concursul va reuni elevi, arbitri si instructori din opt ţări diferite: Africa de Sud, Bosnia, Cehia, Romania, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii si Turcia. Printre participanti se afla si 4 dintre cei 5 care compun echipa nationala ce va reprezenta Romania la Campinatul Mondial din Thailanda, in august 2014: Lucian Campeanu si Victor Negoescu, de la CN “Mihai Viteazul”, Ploiesti; Alexandru Mehedinti, de la CN “Jean Monnet”, Ploiesti; Claudiu Toader, de la CN “George Cosbuc”, Bucuresti. Corpul de arbitri internationali reuneste personalitati ca: Tom McLennan, din Africa de Sud; Branislav Fecko, din Slovacia; Simona Mazilu, Nicolae Sovaiala, David Moscovici, si Serban Pitic, din Romania.
Cele 28 de echipe, care se vor confrunta pe parcursul a şase runde de concurs, vor dezbate motiuni atat pregatite anterior competitiei – adica pre-anuntate – cat si stabilite pe loc, adica impromptus.
Finala, care se va juca duminica, 11 august, incepand cu orele 18.00, va fi urmata de gala de premiere si va fi gazduita de sala Teatrului “Toma Caragiu”.