• Pentru realizarea uniformelor, sediul instituţiei se va transforma în… atelier de croitorie

Angajaţii Poliţiei Locale Ploieşti vor avea parte, în curând, de uniforme noi, atât pentru sezonul cald, cât şi pentru sezonul rece. Instituţia – aflată în subordinea Consiliului Local Ploieşti – a lansat o procedură de achiziţie a uniformelor de serviciu pentru poliţiştii locali atât în varianta de vară, cât şi în varianta de iarnă. Deschiderea ofertelor va avea loc marţi, 13 august, termenul limită pentru depunerea dosarelor de participare la procedura de achiziţie fiind cu o zi înainte de deschiderea ofertelor.
Potrivit caietului de sarcini întocmit de organizatorul licitaţiei – Poliţia Locală Ploieşti – termenul de livrare a uniformelor noi pentru agenţii ploieşteni este de 30 de zile de la semnarea contractului. Conform documentaţiei de atribuire, societatea care va câştiga licitaţia va fi obligată să producă sute de perechi de pantofi de vară şi de iarnă, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, cămăşi, pantaloni, scurte de vânt, scurte îmblănite de iarnă, bocanci, dar şi cagule de vară şi cagule de iarnă. Obiectul cel mai solicitat este ecusonul de mânecă (fiind necesare 665 de bucăţi) şi emblemele pentru şepci (228 de bucăţi).
Condiţiile pe care este obligată să le respecte firma câştigătoare a contractului sunt stipulate în caietul de sarcini. În afara respectării materialelor folosite pentru uniforme, societatea cu care va fi încheiat contractul de prestări servicii va fi obligată să îşi trimită reprezentanţii la sediul autorităţii contractante – sediul Poliţiei Locale Ploieşti, de pe Bulevardul Independenţei nr. 21 – pentru a le lua măsurile tuturor angajaţilor, atât la tălpi, cât şi la înălţime, bust (acolo unde este cazul), talie, circumferinţa capului şi altele asemenea. Astfel, timp de cinci zile de la parafarea contractului, clădirea în care funcţionează Poliţia Locală se va transforma într-un adevărat atelier de… croitorie, prin care se vor perinda – după o planificare prealabilă – toţi beneficiarii noilor echipamente. Tot la sediu vor fi făcute şi două probe ale echipamentelor, înainte de furnizarea lor, pentru ca nu cumva şepcile să fie prea largi, iar mânecile uniformelor sau pantalonii să nu fie prea lungi!
V.STOICA