În ziua de 01.08.2013, lucrătorii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Sivice, au depistat pe raza comunei Filipeștii de Pădure un atelaj hipo care transporta material lemnos, esență stejar.
Conducătorul atelajului a prezentat pentru control un aviz de însoțire primar în care era înscris volumul total de 4,1 mc. material lemnos având ca destinatar o societate comercială.
Întrucât între volumul de material lemnos existent în atelaj și cel înscris în avizul de însoțire primar exista o diferență, la fața locului a fost invitat reprezenatntul ocolului silvic care a emis avizul în cauză.
Bărbatul care transporta materialul lemnos a fost sancționat contravențional, iar față de reprezentantul instituției silvice a fost luată măsura întocmirii de acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”fals material în înscrisuri oficiale”, deoarece a întocmit în mod fictiv avizul de însoțire primar, favorizând astfel societatea comercială să justifice materialul lemnos lipsă.

Tot ieri, polițiștii Secției Rurale nr . 9 Puchenii Mari au depistat în trafic pe D.J. 139, pe raza comunei Râfov, o persoană care conducea o autoutilitară ce transporta material lemnos fără licenţă de transport.
Efectuându-se verificări cu privire la cantitatea şi calitatea materialului lemnos din punct de vedere al speciei cu datele înscrise în avizul de însoţire prezentat de conducătorul auto, a rezultat faptul că în autovehicul se aflau 6,279 mc lemn foc fag, iar în avizul de însoţie primar cantitatea de 12,00 mc lemn foc fag.
Totodată, conducătorul auto nu poseda licenţă de transport, iar materialul lemnos nu era transportat în condiţiile legale.
În concluzie, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, a fost luată măsura confiscării cantității de 6.279 mc lemn foc, totodată fiind întocmit dosar penal pentru lipsa licenței de transport.