V-aţi întors din vacanţă cu câteva kilograme în plus şi vreţi să scăpaţi de ele? Atenţie la ce dietă apelaţi. Există alimente despre care se spune că ajută la slăbit, dar în realitate îngraşă.
Sucurile dietetice, sucurile de fructe cu lapte preparate în casă, alimentele congelate, iaurturile cu fructe şi cartofii la cuptor pot avea un aport crescut de calorii, scrie Reader’s Digest citat de România TV. Aceste alimente conţin vitamine, nutrienţi şi minerale, dar şi importante cantităţi de zahăr şi grăsimi, care nu fac altceva decât să înşele aşteptările celor care vor să dea jos din kilograme.

Specialiştii în nutriţie recomandă ca în această perioadă să consumân cât mai multe legume şi fructe, care se găsesc din belşug în toate pieţele şi să renunţăm la produsele aşa-zise dietetic.

„Toată hrana vegetală vă ajută la slăbire. Vara mâncaţi fructe şi legume! Ideea de a combina lapte cu fructe este o mare greşeală. Când mâncăm fructe, mâncăm fructe, când mâncăm lapte, mâncăm lapte. Se recomandă să mâncăm cât mai natural şi cât mai inteligent”, a declarat la România TV nutriţionistul Virgil Stroescu.