Paşi importanţi pentru înfiinţarea viitorului Spital de Copii din Ploieşti – după ce municipalitatea a primit, prin donaţie, clădirea din centrul oraşului de la OMV Petrom – vor fi făcuţi astăzi şi mâine. Potrivit declaraţiilor primarului Iulian Bădescu, timp de două zile, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii vor avea întâlniri cu autorităţile locale pentru a vedea care sunt etapele ce se impun a fi parcurse pentru avizarea viitoarei unităţi spitaliceşti.
Conform legislaţiei în vigoare, înainte de înfiinţarea unui spital, o comisie specializată a Ministerului Sănătăţii stabileşte criteriile care trebuie îndeplinite pentru apariţia unei unităţi sanitare cu paturi, subiecte care vor fi abordate, astăzi şi mâine, la Ploieşti.
Primăria Ploieşti a preluat în proprietate, în luna decembrie 2012, cu titlu gratuit şi liber de sarcini, de la OMV Petrom, un teren în suprafaţă de 5.570 mp şi clădirea de 10 etaje aflate în zona centrală a oraşului, vizavi de Catedrala „Sf. Ioan”.
Primarul Iulian Bădescu a afirmat deseori că doreşte ca, la Ploieşti, să fie înfiinţat un spital de pediatrie modern, care să corespundă cerinţelor medicale actuale şi să vină în sprijinul copiilor care au nevoie de asistenţă medicală de calitate.
Structura viitorului spital, ce se va amenaja în clădirea din centrul municipiului, cuprinde Secţia
Pediatrie I – care are prevăzute 20 de paturi de spital şi alte 5 paturi pentru internări de o zi, Secţia Pediatrie II (20 paturi de spital şi 5 paturi pentru internare de o zi), Secţia Chirurgie Ortopedie Pediatrică (20 de paturi de spital şi 5 paturi pentru internare de o zi), Secţia/compartiment ORL (10 paturi de spital şi 5 paturi pentru internare de o zi), Secţia Unitate Primiri Urgenţe (12 paturi), Bloc operator (patru săli operatorii pentru chirurgie pediatrică, ortopedie, ORL, chirurgie de o zi, endoscopie, bronhoscopie), Secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă (16 paturi), Secţia imagistică/radiologie şi medicină nucleară, Serviciul ambulatoriu, Farmacie, Serviciul de anatomie patologică.
V.S.