Din tabăra campionilor, veştile bune nu vin niciodată singure. După ce a obţinut semnătura căpitanului echipei naţionale universitare a României, Adrian Guţoaia, CSU Asesoft a fixat termenii unei noi înţelegeri cu Alhaji Mohammed. Jucătorul în vârstă de 31 de ani a semnat un contract valabil pe un sezon, cu opţiune de prelungire în vara lui 2014.

Conducătorii echipei ploieştene îşi fac din timp temele pentru sezonul viitor, păstrarea lui Mohammed reprezentând una dintre garanţiile unei noi ediţii încununate de succes. După negocieri care au durat mai bine de 3 săptămâni, ghanezul a semnat prelungirea contractului scandent în vară, după ce acestuia i s-au adus unele îmbunătăţiri evidente.

„Am făcut eforturi mari pentru a-l putea păstra pe Alhaji Mohammed. Este un jucător de care CSU Asesoft are nevoie şi ne-am concentrat atenţia asupra acestui aspect din prima zi de după terminarea finalei. Dorinţa jucătorului de a mai petrece cel puţin un sezon la Ploieşti a simplificat mult negocierile”, a precizat Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al Asesoftului.

Alhaji Mohammed (31 ani) a devenit în premieră campion la finele acestui sezon, după ce, în meciul 6 al finalei cu BC Mureş, a marcat 38 de puncte, stabilind un nou record de eficacitate în ultimul act al play-off-ului. Venit la Ploieşti din puternicul campionat al Spaniei, Mohammed a evoluat în 24 de partide, având medii de 13.9 puncte, 3.6 recuperări şi 2.1 pase decisive, în aproximativ 27 de minute petrecute în teren.

www.csuaseoft.ro