BOSII DIN BUCURESTI ARUNCA TONE DE GUNOI IN PARCARILE DE PE DN1A



Cu toate ca numarul VIP-urilor din alte judete, care si-au ridicat vile pe Valea Prahovei, trece, probabil, de cateva sute, foarte putini dintre ei au incheiat contract cu o firma de specialitate, pentru ridicarea gunoiului menajer din propria locuinta. Acestia le-au motivat edililor din Breaza, Comarnic, Sinaia, Busteni sau Azuga ca, un asemenea contract ar fi fara obiect intrucat, venind aici destul de rar, nu produc gunoi menajer.
Adevarul este, insa, cu totul altul. Acesti proprietari de case de vacanta – marea majoritate bucuresteni – si-au facut un detestabil obicei din a arunca resturile menajere, la intoarcerea din week-end, in parcarile de pe DN1. „Daca e vreun politist in preajma parcarii din comuna Banesti, atunci arunca pungile doldora de resturi in zona Barcanesti sau Potigrafu. Practic, angajatii nostri au devenit gunoierii acestor nemernici. Numai intr-o singura zi, bunaoara, am strans de pe urma lor circa 20 tone de gunoaie. Ne gandim cu groaza ce vom gasi,in urma lor prin parcari, dupa Craciun” – ne-a declarat Valerian Manta, seful Sectiei de Drumuri Nationale Ploiesti.
Pentru a le veni de hac acestor indivizi, directorul Manta s-a grabit sa amplaseze camere video in parcarile de pe DN1. Cei surprinsi cu mata-n sac, vor fi dati, apoi, pe mana Garzii de Mediu Prahova, pentru a fi arsi zdravan la buzunar.

D. CONSTANTIN