Politia Locala Ploiesti, prin Serviciul Ordine Publica, impreuna cu lucratorii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiesti a desfasurat, de la inceputul lunii iunie si pâna in prezent, o serie de actiuni pe raza municipiului pentru depistarea persoanelor care colecteaza deseuri din plastic sau metal de pe platformele gospodaresti.

Astfel, au fost depistate 35 de persoane care isi depozitau pe domeniul public sacii de rafie incarcati cu deseuri reciclabile, fiind sanctionate cu amenzi in valoare totala de 21.000 lei. De asemenea, s-a aplicat si sanctiunea complementara de confiscare a deseurilor, ce au fost predate pe baza de proces-verbal lucratorilor operatorului de salubritate.

Totodata, s-a avut in vedere si identificarea detinatorilor de vehicule cu tractiune animala, care nu respecta traseele stabilite de municipalitate. In consecinta, au fost aplicate 24 de sanctiuni contraventionale, conform H.C.L. nr. 444/2011, cu o valoare totala de 12.000 lei.

Potrivit H.C.L. nr. 103/2013, preluarea de catre persoanele fizice a deseurilor din sistemele de colectare selectiva publice puse la dispozitie de municipiul Ploiesti este interzisa si se sanctioneaza contraventional cu amenda cuprinsa intre 600 si 1.000 lei si sanctiunea complementara, confiscarea acestor deseuri.