Pardon ?

Daniel DIMACHE
Virulenta cu care si-au sarit la bergata, alaltaieri, in Parlamentul Romaniei, exponentii puterii si cei ai opozitiei, n-are nimic in comun cu spiritul perioadei pe care o parcurgem. Asa, ca in preajma Craciunului – acum 16 ani insangerat in jertfa tinereasca a Revolutiei – s-au spurcat mai rau ca in campania electorala premierul PNL, Calin Popescu Tariceanu, si liderul PSD, Mircea Geoana, ca sa dovedeasca, chipurile, care dintre ei a tras mai mult caruta Romaniei spre integrarea in UE, fara sa-si dea seama ca, de fapt, fara sprijinul intregii tari, ei nu ar fi fost decat doua martoage politice care s-ar fi opintit in van sa urneasca lucrurile. Dar nu, Tariceanu a vrut toata spuza pe turta lui si s-a batut cu caramida-n piept ca el cu ai lui au facut totul, de parca ar fi venit, precum colonistii pe un teritoriu virgin sa-l guverneze. In loc sa-l trateze pe premier cu lehamitea meritata, in urma declaratiilor facute in fata Camerelor reunite, Geoana s-a tinut si el batos si a sarit ca un cocos la bataie. Ce neicusorule, noi suntem mai prosti ?! Si dai cu atacuri si jigniri, care au culminat cu aprecierea ca seful liberalilor nu-i nici om politic, nici barbat de stat. Cam asa s-au luat de beregati cei doi, pana ce Tariceanu a gasit de cuviinta sa-l bage si pe Iliescu in ciorba asta, numindu-l „mama Omida a politicii romanesti”, iar pe urmasul sau la conducerea PSD categorisindu-l „mic, ridicol si caraghios”. Magarie mare – pana la urma o jignire adusa unui fost sef al statului – la care pesedistii s-au ridicat si-au taiat-o din sala, cu orgoliul nereperat.
Cam asta este spiritul Craciunului, oameni buni si simpli ! Cam atat merita o rememorare a Revolutiei. Macar acum, politicienii nostri isi puteau inghiti veninul si, daca nu sa se ia in brate si sa se pupe, macar puteau sa se tolereze. Dupa ce toate aceste porcarii le vor fi iesit din gura si cu o cantitate de ura sporita, secretata de ficati, ai nostri oameni politici isi iau mina pioasa si se preumbla pe la biserici, se inchina de zor la icoane, insa numai cu camerele de luat vederi prin preajma, lanseaza mesaje crestinesti catre popor. Ei, niste pacatosi de prim rang !
Iar ca sa dovedim cat de mici sunt, in comportamentul lor – puteam sa-i afurisim si noi nitel, insa tinem seama de Sarbatori – spunem doar atat: cei ce s-au improscat cu noroi toata ziua s-au intalnit apoi ca sa bata palma pentru a-si trage o gramada de drepturi, prin aprobarea noului statut al senatorilor si deputatilor. Au uitat de toate cand a fost vorba sa-si voteze pensii de 1.000 de dolari, pasaport diplomatic, pentru ei si familiile lor, masina de serviciu si gratuitate la CFR si TAROM. Numai la clasa I. La ei a venit Mos Craciun !