Meteorologii nu au veşti prea bune pentru sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie. În intervalul 23 iunie – 6 iulie, vremea va fi destul de capricioasă. Zilele călduroase vor alterna cu vremea ploioasă şi rece.

In Muntenia, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28-30 de grade. În a doua parte a săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 24-26 de grade, valori uşor sub cele normale pentru sfârşit de iunie. Luna iulie debuteaza cu un regim al temperaturilor în jurul mediilor climatologic specifice, respectiv 27-28 de grade. Nopţile vor fi mai răcoroase doar către sfârşitul acestei săptămâni, când media minimelor va fi în jurul a 13 grade, în rest sunt de aşteptat valori apropiate de normal, 14-16 grade în medie.

Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, din seara zilei de 24 iunie şi până în 26 iunie şi din nou posibil în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate cantitativ.

La munte, faţă de regimul termic cu care s-a încheiat săptămâna solstiţiului de vară, temperaturile la debutul acestui interval de referinţă vor fi mult mai ridicate, cu medii ale maximelor diurne de 14-16 grade, iar ale valorilor nocturne de 8-9 grade. O răcorire a vremii se va produce în partea a doua a acestei săptămâni, dar nu va fi de durată, astfel că din data de 29 iunie temperaturile vor fi din nou în creştere.

Instabilitatea atmosferică va fi pronunţată îndeosebi în perioada 24-26 iunie, când sunt de așteptat ploi frecvente, importante cantitativ.