Cercetătorii de la Universitatea din Lund au descoperit o cantitate mare de toluidină – substanţă interzisă în Uniunea Europeană -, în sângele coafezelor, mai cu seamă în cazul celor care aplicau vopsele permanente în culori deschise şi a celor care foloseau produse pentru ondularea permanentă a părului.

Oamenii de ştiinţă care au efectuat studiul au avertizat că unele produse cosmetice pentru păr, cu o compoziţie complexă, ar putea conţine încă toluidină, interzisă în Uniunea Europeană la începutul anilor ’90, întrucât ar putea cauza cancer de vezică.

Cercetătorii au măsurat nivelurile a opt substanţe cancerigene, inclusiv toluidina, din sângele a 295 de coafeze, a 32 de persoane care folosesc în mod regulat vopselele de păr şi a unui număr de 50 de persoane care nu au folosit vopsele sau produse pentru ondularea permanentă a părului timp de 12 luni.

Persoanele care folosiseră în mod regulat acest tip de produse – săptămânal pentru coafeze şi lunar pentru utilizatorii casnici – prezentau un nivel mai crescut de toluidină în sânge, fiind expuse astfel unui risc mai crescut de cancer de vezică.