EuroCup, a doua competiţie intercluburi ca valoare din Europa, şi-a stabilit formatul pentru sezonul 2014-2015. După ce, în ediţia precedentă, la startul competiţiei s-au aflat 48 de echipe, împărţite în 8 grupe, din toamnă EuroCup va trece la 36 de formaţii.

Sezonul regulat al întrecerii desfăşurate sub egida ULEB va aduce 6 grupe de câte 6 echipe, divizate după criterii geografice, la fel ca în sezonul trecut. Se va juca în sistem „fiecare cu fiecare” în dublă manşă, iar primele 4 clasate din fiecare serie vor accede în faza a 2-a a grupelor, unde li se vor alătura 8 formaţii venite din Euroligă. În acest tur vor exista 8 grupe de câte 4 formaţii, ce se vor desfăşura după acelaşi sistem, primele două clasate în faza a 2-a urmând să se califice în optimile de finală ale întrcerii, de unde se va juca în sistem eliminatoriu, cu jocuri în dublă manşă. Câştigătoarea ediţiei 2014-2015 a EuroCup va fi invitată să joace în sezonul 2015-2016 al Euroligii.

Pentru moment, forul ULEB nu a oferit alte informaţii cu privire la numele echipelor ce vor evolua din toamnă în EuroCup, singurul „indiciu” fiind legat de numărul ţărilor participate – cel puţin 19! În ediţia 2013-2014, campioana României, CSU Asesoft, a evoluat în grupa E din EuroCup, alături de Khimki Moscova (Rusia), Pinar Karsiyaka (Turcia), Hapoel Ierusalim (Israel), Lukoil Academic Sofia (Bulgaria) şi Igokea Aleksandrovac (Bosnia), ploieştenii încheind cu un bilanţ de 3 victorii şi 7 înfrângeri.