Guvernul va sprijini derularea Programului naţional „Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar”, a declarat premierul Victor Ponta, luni, la deschiderea Campionatului Naţional şcolar de şah „Elisabeta Polihroniade”.

„Este o idee excelentă. Cred că e un lucru foarte bun, eu insist pe partea cu sporturile de echipă, dar sportul minţii este întotdeauna cel mai important şi sunt convins că o să avem copii mai deştepţi, mai sănătoşi la minte şi mai buni la şcoală dacă fac mai mult şah. (…) O să susţinem prin tot ceea ce ţine de Guvern această iniţiativă. Susţin toate iniţiativele care îndeamnă copiii să facă sport şi sunt supărat pe părinţii care îi scutesc pe copii de orele de sport. Cred că nu le fac un bine, cred că le fac un rău. Orice sport te ajută să fii un om mai bun”, a spus premierul Victor Ponta.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că, într-o primă fază, programul prin care şahul este introdus în programa şcolară ca materie opţională se va derula în 500 de şcoli, cu precădere din mediul rural.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .