* Ceapa face parte din familia „alium” care mai include usturoiul, prazul sau arpagicul. Aceste legume sunt cultivate de mii de ani şi nu doar pentru aromele deosebite, ci şi pentru proprietăţile lor medicinale. Aromele pot varia de la dulce şi suculente până la iute, deseori depinzând de anotimpul în care sunt crescute şi consumate. Se estimează că aproape 48 de miliarde de kilograme de ceapă sunt cultivate în fiecare an în toată lumea, potrivit „Medical News Today”. Beneficiile potenţiale ale consumului de ceapă includ un risc scăzut pentru câteva tipuri de cancer, îmbunătăţirea dispoziţiei, dar şi o piele şi un păr mai sănătoase. Ceapa este un aliment cu un conţinut caloric scăzut, dar plin de nutrienţi benefici pentru sănătate, cum ar fi vitaminele, mineralele şi antioxidanţii. 150 de grame de ceapă conţin aproximativ 65 de calorii, 15 grame de carbohidraţi, 0 grame grăsime, 0 grame colesterol, 3 grame de fibre, 7 grame de zaharuri, 2 grame de proteine şi 10% sau chiar mai mult din aportul zilnic necesar de vitamina C, B6 şi mangan. Ceapa mai conţine şi cantităţi reduse de calciu, fier, magneziu, fosfor, folaţi şi potasiu, iar dintre antioxidanţi conţine quercetina şi sulf.
* Ouăle au fost mult timp considerate alimente nesănătoase, pentru că sunt bogate în colesterol care îngroaşă vasele de sânge. Depinde foarte mult de modul de preparare: cu cât sunt supuse tratamentului termic, cu atât devin mai greu de digerat. „Oul fiert tare e foarte bogat în proteine de cea mai bună calitate şi bun la micul-dejun pentru că amână senzaţia de foame. Omleta sau ouăle ochiuri cad mai greu la stomac”, explică medicii nutriţionişti.














