CSM Ploieşti-CSM Cetate Devatrans 32-27 (20-13)

Petre Apostol

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: aproape 600.
CSM: Gabriela Cristescu – Raluca Anghelina 8 goluri (4/4 de la 7 m), Ionela Dinu 6, Daciana Curtean 4, Andreea Dincu 3, Mădălina Zamfirescu 1, Ramona Ştefan. Au intrat: Andreea Polocoşer – Mirela Roman 7 goluri, Andreea Chiricuţă 2, Adriana Vasilescu 1, Ioana Georgescu. Rezerve neutilizate: Alina Ifrim – Cătălina Preda, Laura Zafiriadis.
Antrenor: Dumitru Muşi.
Cetate: Adriana Miskovic – Carmen Cartaş 8 goluri (2/2 de la 7m), Melinda Toth 5 (1/2 de la 7m), Mihaela Din 4, Ana Maria Simion 3, Alina Sovar 3, Andreea Antoce 1. Au intrat: Laura Poenaru, Andrada Vuncu – Nataşa Krinc 2 goluri, Ştefania Lazăr 1, Ana Petrinja, Nicoleta Rusu, Andreea Bîrsan, Elena Nicu. Rezervă neutilizată: Laura Druţu.
Antrenor: Ioan Mătăsaru.
Arbitri: Ştefan Hendrea (Maramureş)/Octavian Fânaţă (Arad).
Obervator FRH: Valter Dăncescu.
Minute de eliminare: 8/6. Descalificare: Roman (‘59).

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti îşi menţine şanse pentru a ieşi din hora retrogradării, după ce a câştigat primul meci din seria cu Cetate Devatrans din turul I al playoutului. Confruntarea dintre cele două formaţii a avut loc joi seară, la Sala „Olimpia” din Ploieşti.
Gruparea antrenată de Dumitru Muşi a profitat de jocul foarte slab al echipei din Deva, sosită la Ploieşti chiar în aceeaşi zi a meciului, Dincu fiind extrem de activă în debutul partidei, la fel ca Dinu şi Anghelina, acestea ducând scorul la un nesperat 5-1, în minutul 9.
Cu golgheterul Cartaş de nerecunoscut, aceasta fiind şi neutralizată bine de apărarea ploieşteană, Cetate Deva nu a putut decât să privească jocul rapid al gazdelor, care s-au distanţat treptat chiar şi la nouă goluri, scor 17-8, minutul 25, cea mai mare diferenţă înregistrată pe tabelă. În acel moment, Cartaş a reuşit să găsească drumul spre gol, marcând de două ori la rând, iar până la pauză a mai înscris încă două goluri.
Însă, CSM Ploieşti a defilat prin apărarea oaspete, Curtean coordonând perfect atacurile prahovene, finalizate excepţional de Roman şi Dinu. Astfel că elevele antrenorului Dumitru Muşi au intrat la vestiare cu un avantaj liniştitor de şapte goluri, scor 20-13, rezultat pe care puţini l-ar fi putut prevedea înaintea meciului.
În partea secundă, Cetate Deva şi-a adus aminte că este echipă de Liga Naţională şi joacă un meci de playout. Astfel, a început să se apere mai bine, blocând jocul rapid al formaţiei ploieştene prestat în prima parte a meciului, reducând din diferenţă la patru goluri.
Prin golurile înscrise de Dinu, Roman şi Anghelina, CSM Ploieşti a reuşit să se menţină la patru-cinci lungimi în faţă. Însă, în minutul 50, Cetate Deva s-a apropiat la trei goluri, scor 27-24, graţie golurilor marcate de Krinc, recent intrată în joc. Chiar când oaspetele păreau că îşi pot duce revenirea la bun sfârşit, Toth a fost eliminată temporar, iar gazdele au putut răsufla uşurate, asigurându-şi victoria, cu scorul final de 32-27, chiar dacă, pe final, Roman a primit cartonaş roşu.
De la CSM Ploieşti cea mai eficientă jucătoare a fost pivotul Ionela Dinu (în foto), alături de ea remarcându-se Mirela Roman, Daciana Curtean, Raluca Anghelina şi Gabriela Cristescu, cea din urmă revenind, în sfârşit, la forma bună de dinaintea accidentării care a ţinut-o pe margine în prima jumătate a campionatului.
Echipa ploieşteană mai are acum nevoie de un singur punct pentru a se califica în grupa pentru locurile 7-9, însă seria se va muta la Deva, unde mâine, de la ora 18.00, este programat al doilea meci dintre cele două formaţii, iar în cazul în care Cetate se va impune, duminică, de la ora 19.00, se va disputa partida decisivă.
În celelalte dispute din playout, CSM Bucureşti a învins, în deplasare, pe HCM Rm. Vâlcea, scor 26-20 (17-10), iar SCM Craiova s-a impus, pe teren propriu, în meciul cu U Neptun Constanţa, scor 23-18 (10-8).