Florin Tănăsescu

Poliţiştii din Răcăciuni (judeţul Bacău) au fost sesizaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de către un bărbat de 68 de ani, din localitate, că mai multe persoane, sub pretextul că vor să cumpere bunuri, au pătruns în locuinţa lui, de unde i-au furat 1.800 de euro şi 500 de lei. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, a reieşit că trei femei, cu vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani – toate din Prahova, motivând că vor să cumpere anvelope uzate, au intrat în curtea păgubaşului în ziua de 1 Mai.
Pe timpul negocierilor, profitând de un moment de neatenţie, una dintre cele trei persoane a intrat în locuinţa bărbatului, de unde a furat banii reclamaţi, după care toate trei au fugit fără să cumpere nimic ! Au mers până la un autoturism, unde le aşteptau doi indivizi, în vârstă de 29 şi 37 de ani – tot din Prahova, şi au demarat în trombă.
Au fost prinşi la două ore după ce dăduseră lovitura, poliţiştii găsind asupra celor cinci hoţi 3.600 de lei şi 550 de euro.
În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că femeia care a furat banii, de 36 de ani, este urmărită naţional şi are pe numele său emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, ea având de executat 5 ani, tot pentru furt calificat !
Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80%, cei cinci indivizi fiind încătuşaţi.