Astazi, la deal şi la munte, ca şi în sud-vestul ţării, tot despre vreme instabilă vorbim, iar din când în când, mai ales în orele amiezii şi la începutul nopţii se adună nori negri care aduc averse cu tunete, fulgere şi vânt în rafale. În celelalte regiuni, doar pe alocuri apar astfel de manifestări de instabilitate.

Dar nu vorbim despre ploi slabe, căci la nivel izolat se aşteaptă peste 20 l/mp, şi vor fi şi condiţii pentru căderi de grindină. În aceste condiţii, temepraturile maxime pornesc de la 16…18 pe litoral şi în depresiuni şi ating local 24…25 de grade extrem de generoase, prin Moldova şi Muntenia

Şi maine tot instabilă va fi vremea, cu înnorări mai ales după orele prânzului, când aversele însoţite de fenomene electrice şi rafale de vânt îşi fac apariţia la nivel local în zonele de deal şi de munte, însă doar izolat la câmpie, unde ne vom bucură de mai multe ore de soare. Spre seară însă, că şi în noaptea următoare, în Banat, Oltenia, dealurile Munteniei şi zona montană aversele devin torenţiale, se adună peste 25…30 l/mp, cade şi grindină, iar vântul suflă în rafale puternice. Până atunci încă, la amiază, tremometrele vor indică temperaturi de la 16…18 grade pe litoral şi în depresiuni până la 23…24 în Muntenia.

Duminică ploile cuprind toată ţară, şi vorbim despre cantităţi de apă de peste 20….25 l/mp la nivel local, cu precădere în zonele de deal şi de munte, vântul are şi el intensificări locale în majoritatea regiunilor, iar vremea se răceşte simţitor faţă de ziua precedentă. La amiază nu vor fi mai mult de 11 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, şi doar în câteva localităţi sudul extrem al ţării încă se mai ating 19….20 de grade. Mai mult, datorită acestei răciri accentuate, în noaptea următoare pe crestele montane ploile se tranforma în lapoviţă şi chiar ninsoare.

Luni vorbim despre vreme răcoroasă în toată ţară, în sud şi est încă sunt înnorări şi ploile continuă la nivel local, iar la munte, în zona înalta, încă ninge slab. În celelalte regiuni însă, soarele predomină şi doar izolat mai apare câte un nor din care cad câţiva stropi de ploaie. Vântul însă rămâne mai agitat, mai ales în estul ţării. Prin urmare, la amiază maximele vor fi în general între 12 şi 17 grade la scară întregii ţări, însă meteorologii spun că, până spre jumătatea săptămânii, vremea se încălzeşte treptat de la o zi la altă. Iar ploile, deşi slabe cantitativ, încă mai cad prin sudul şi sud-vestul ţării, că şi la munte.