Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a fost eliberat din funcţie, miercuri, printr-un decret semnat de preşedintele Traian Băsescu, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 30 aprilie a.c., Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Cristian Diaconescu”, se arată în comunicatul Preşedinţiei. Cristian Diaconescu deţinea funcţia de consilier prezidenţial, fiind şeful Cancelariei Prezidenţiale, din mai 2012.
La sfârşitul lunii ianuarie, opt consilieri ai şefului statului – printre care Daniel Funeriu, Sebastian Lăzăroiu, Gabriel Berca şi Adrian Rădulescu – au demisionat din funcţia de consilier prezidenţial, unii dintre ei înscriindu-se în Partidul Mişcarea Populară. Cristian Diaconescu este membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară.
Diaconescu a fost ales senator la alegerile parlamentare din 2004 şi 2008, din partea PSD. În 2010, Cristian Diaconescu a devenit membru al UNPR şi preşedinte de onoare al acestei formaţiuni politice. El a ocupat de asemenea funcţia de ministru de Externe şi de ministru al Justiţiei.